biuro@klr.com.pl

+48606301824

adminPawel
Kategoria:

2017 04 08 14.40.59Podczas konferencji "Wiosna Zdrowia" odbywającej się w Katowickim Spodku w 2017 roku zupełnie przypadkiem odkryliśmy niesamowitą właściwość soku z brzozy. Badając Generator H+ i jego skuteczność w wytwarzaniu redox-u w wodzie zakupionej w butelkach PET (wodzie mineralnej), zupełnie przypadkiem włożyliśmy przyrząd pomiarowy do soku z brzozy. Zaskoczenie nasze było ogromne - okazało się że nasz sok miał poziom potencjału -440mV !

W pierwszym momencie potraktowaliśmy to jako błąd pomiaru, lub czujnika, ale kontrolne badanie wody z butelki wskazało poprzedni wynik na poziomie +230mV, więc relatywnie pomiar powinien być prawidłowy. Sok który sprawdzaliśmy miał już około 24 godzin i miał pierwsze cechy rozpoczęcia procesów fermentacji.

Analizując ten temat, w pierwszych chwilach padła właśnie teza że to wynik tego właśnie procesu i podniesiony REDOX jest efektem pracy enzymów, będących składnikiem soku - sok zaczynał wykazywać pierwsze objawy fermentacji, co było efektem naturalnym i jak najbardziej prawidłowym. Trafiliśmy jednak na inne wytłumaczenie tego zjawiska - jest to efekt działania pompy wodorowej która jest odpowiedzialna w drzewie za swoiste "pompowanie" soków i życiowych płynów z korzeni do gałęzi drzewa. Według znalezionych informacji drzewo średniej wielkości pompuje w ten sposób kilkaset litrów płynów na dobę. Powstały efekt wodorowania podnosi potencjał elektrochemiczny soków i tym samym stwarza tak pozytywny dla naszego organizmu płynny lek. Następnego dnia mieliśmy na swoim stoisku wodę pobraną z drzewa kilka godzin wcześniej, i podczas specjalnie przeprowadzonej sesji pomiarowej okazało się, że sok ten osiągnął poziom REDOX -496mV !! Przy okazji potwierdziły się uwagi różnych osób o skuteczności działania naszego Generatora H+. Kilku godzinne stosowanie tego produktu w wodzie spowodowało że poziom REDOX takiej próbki wzrósł do poziomu  prawie -600mV.

Czytaj więcej: Sok z brzozy - obniżony REDOX po 24 godzinach
Roman Klimczyk
Kategoria:

Generator H+Temat poziomu redox-u wody, czyli potencjału elektrochemicznego zaczyna byc bardzo ważnym elementem zdrowia i życia bez chorób. Spożywanie wody o obniżonym redox-ie działa i działa skutecznie chociaż nie tak widowiskowo i widocznie jak inne - szczególnie ziołowe preparaty, czy farmakologiczne.
Generator H+ nie działa może widoczne - generowany w wodzie potencjał redoks działa na poziomie komórkowym, jest silnym  anty utleniaczem. Dzięki generowaniu wodoru, powoduje bardzo skuteczne usuwanie wolnych rodników tlenu w organiźmie - i to jednym z najbardziej skutecznych. Wiąże się to z tym, że w wodzie wytwarzany jest wolny wodór - cząsteczki H2 w formie gazowej - podczas pracy Generatora H+ widoczbne są bąbelki gazu na pręcie i w wodzie.

Pręt taki powinno włożyć się do butelki - najlepiej o dużej sztywności, np. szklanej o pojemności około 1/2 litra i dolać powinno się wodę tak, aby była ona napełniona aż pod korek. To bardzo ważne - ilość powietrza nad wodą powinna być bardzo mała - ale powinna być jednak jego mała warstwa (na poziomie 0,5 - 1 cm). Stosowanie Generatora w butelce np. do połowy napełnionej powoduje że cały wodór wydobywający się w tym procesie uwalnia się do warstwy gazu (powietrza) nad wodą i skuteczność działania (nawodorowania wody) jest dużo mniejsza.

Czytaj więcej: Generator H+ opis
Renata Klimczyk
Kategoria:

generator H+Podczas konferencji "Wiosna Zdrowia" odbywającej się w Katowickim Spodku na wiosnę 2017 roku, odkryliśmy zupełnie przypadkiem niesamowitą właściwość soku z brzozy. Robiąc na naszym stoisku eksperymenty z podnoszeniem ujemnego potencjału redox i badając Generator H+ i jego skuteczność w poprawianiu stopnia potencjału REDOX wody mineralnej zakupionej w butelkach PET, przypadkiem włożyliśmy przyrząd pomiarowy do soku z brzozy. Nasze zaskoczenie było ogromne - okazało się że sok ten miał poziom potencjału elektrochemicznego Redox na poziomie -440mV !

Po sprawdzeniu urządzenia pomiarowego i dokonaniu innych, kontrolnych pomiarów, relatywnie okazało się że urządzenie to mierzy prawidłowo. Powtarzanie pomiaru przynosiło cały czas ten sam rezultat.Sok z brzozy który badaliśmy miał już około 24 godzin i miał pierwsze cechy rozpoczęcia procesów fermentacji - być może to wywołało taką reakcję i powstawanie ujemnego potencjału redox? Późniejsze szukanie wyjaśnienia tego zjawiska wskazuje z dużym prawdopodobieństwem, że zostałje w reakcji fermentacji wytworzony wodór, który pojawił się tam w wesji gazowej H2. Jest wiele bakterii jelitowych, które to robią wewnątrz naszych organizmów, jeśli napotkają na odpowiednie składniki w spożywanych przez nas pokarmach, np. błonnik. A kwestia wodorowej wody i oddziaływania wodoru jako szczególnie ważnego składnika zdrowia, jest coraz bardziej doceniana przez różne grupy naukowców, badających te wpływy na nasze zdrowie.

Czytaj więcej: Generator H+